Новини
14 листопада 2017

Прем’єра серіалу Миколи Рідного «Озброєні та небезпечні»

17 листопада о 19:00 в УкрІНТЕІ у межах Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017 відбудеться показ фільму «Ні! Ні! Ні!» (2017) та прем’єра серіалу «Озброєні та небезпечні» Миколи Рідного (Україна). Після показу відбудеться дискусія за участі автора.

23551100 10154861310971898 6670200414544893598 o

Герої фільму «НІ! НІ! НІ!» – молоді мешканці Харкова. Їхнє двадцятиріччя співпало з початком війни у сусідньому Донбасі. ЛГБТ-активістка та поетеса, fashion-модель, вуличні художники, творець експериментальної комп'ютерної гри – близькість війни впливає на кожну та кожного з них. Усі вони реагують на політичні події та осмислюють їх через специфічні відносини з міським простором та реальністю соціальних медіа. 

Режисер – Микола Рідний
Оператори – Микола Рідний, Дмитро Пашко, Вадим Смарченко
Учасники: Дімпл, Поліна Огарева, Андрій Рачинський, Даніїл Ревсковський, Нікіта Філоненко та інші.
Тривалість фільму: 22 хв

«Озброєні та небезпечні» – це міні-серіал, знятий на смартфон. Його тема – загальна мілітаризація українського суспільства, і зокрема – ставлення молоді до насилля та зброї. Автор осмислює відображення крихкого стану суспільства і водночас різні режими рухомого зображення, природою виникнення яких є Інтернет та кіноіндустрія.

Короткі епізоди, зняті під час вечірок, прогулянок, випадкових ситуацій у місті, що сталися з автором та його друзями, поєднуються із відео політичних радикалів, знайденими в Інтернеті, або фільмами на історичну тематику. 

Автор ідеї, режисер та оператор – Микола Рідний.
Учасники та учасниці: Даніїл Ревковський, Дана Косміна, Ірина Кудря та інші.
Тривалість першої серії: 8 хв.

Вхід вільний.