Новини
15 листопада 2017

Презентація книжки «Передмова» в бібліотеці НАОМА

Запрошуємо на презентацію публікації Метод Фонду «Передмова», що відбудеться 22 листопада о 17:00 в читальному залі бібліотеки Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

23456280 546827442322197 5839907464472996396 o

«...Отже, ми можемо стверджувати, що є певна дистанція між реальними мистецькими практиками і тим, як мистецтвознавство може підводити їх під свої категорії. Ми почали відкривати для себе певні приписи, що супроводжували нас до практикування семінарів, – підозра до слів, вживаних в узвичаєному міркуванні про мистецтво, ставала дедалі конкретнішою…»

Це фрагмент листа учасникам і учасницям серії мистецьких й дослідницьких семінарів у межах проекту «Передмова», організованого Метод Фондом у 2016–2017 роках. Лист запрошував долучитися до «зіставлення наших інтересів, знахідок і досвідів» і підготувати до публікації тексти й художні роботи, що формувалися протягом семінарів.

У публікації «Передмови» містяться матеріали, що звертаються до періоду формування дискурсів і практик «сучасного мистецтва» в Україні, проблематизують сучасну інституційну систему мистецтва та формулюють певні методи критичних мистецьких практик. Також публікуються й фрагменти документацій деяких із семінарів.


Друк здійснено за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні.

*Передмова – тривалий дослідницько-мистецький та освітній проект Метод Фонду з критичного (пере)осмислення і прояснення понять культурного і політичного поля. 
** Про Метод Фонд