Новини
04 грудня 2017

Прес-конференція Флоріана Юр'єва та руху #Savekyivmodernism


5 грудня 2017 року о 14:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Хрещатик, 2, “Український дім”) відбудеться прес-конференція за участі автора київської "Літаючої тарілки" архітектора Флоріана Юр’єва та представників громадського руху #SAVEKYIVMODERNISM, які вперше нададуть свої коментарі.

Під час прес-конференції Флоріан Юр’єв оприлюднить свого відкритого листа до київського міського голови Віталія Кличка, міністра освіти та науки Лілії Гриневич, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. У ньому архітектор київської “Літаючої тарілки” озвучить власну позицію щодо її майбутнього.

Учасники громадського руху #SAVEKYIVMODERNISM розкажуть про майбутні кроки зі збереження “Літаючої тарілки” та її подальшу реставрацію, створення дієвих механізмів взаємодії міста з видатними творами модернізму в Києві та іншими об’єктами під загрозою знищення. 

24131619 10214830741825674 2138359897105127295 o

Представники музичного середовища розкажуть про унікальність “Літаючої тарілки” як акустичного залу, її цінність та потенціал як світло-музичного театру.

Нагальними питаннями до обговорення є можливість знищення цілісного ансамблю будівель УкрІНТЕІ (до складу якого входить київська “Літаюча тарілка”, що опинилася під загрозою перетворення на складову нового торгівельного центру); реставрація “Літаючої тарілки” як унікального архітектурного проекту; створення дієвих механізмів взаємодії міста з видатними творами архітектурного модернізму у м. Київ, збереження архітектурних пам’яток міста, що мають культурну цінність.

До слова запрошені:

Флоріан Юр’єв – архітектор, художник, науковець, автор проекту комплексу будівель УкрІНТЕІ (також знаного як “Літаюча тарілка”)
Анатолій Баженов – народний артист України, завідувач кафедрою скрипки Національної музичної академії України імені П. Чайковського
Олексій Биков – архітектор, дослідник радянського модернізму, учасник спільноти #SAVEKYIVMODERNISM
Віктор Герасименко – архітектор, учасник спільноти #SAVEKYIVMODERNISM

За додатковою інформацією: savekyivmodernism@gmail.com