27 жовтня 2017

Кураторська екскурсія виставкою «Свято скасовано!»

Still from bastion

Запрошуємо на екскурсію виставкою «Свято скасовано!»

Як партнер та співорганізатор, Prostory та кураторське об’єднання Худрада запрошуюсть Вас на кураторську екскурсію виставкою «Свято скасовано!» у «тарілці» на м. Либідська (будівля Українського інституту науково-технічної та економічної інформації). 

Екскурсія відбудеться у неділю, 29-го жовтня, о 17:00, за адресою: вул. м. Либідська, вулиця Горького, 180
Ми говоритимемо про роботи Емануеля Алмборга (Швеція), Бабі Бадалова (Франція), Євгенії Бєлорусець, Лади Наконечної, Олександра Ранчукова, Володимира Кузнецова, Яни Волкової, Микити Кадана та багатьох інших.

Виставка в будівлі «Тарілки» (Інститут науково-технічної та економічної інформації у Києві біля станції метро «Либідська» вулиця Горького, 180) наповнена художніми висловлюваннями, пов'язаними водночас і з кризою політичної уяви, котра віддаляє нашу епоху від революційного стану, і з революційною силою відчаю та негативності, що цей стан наближує.
Виставка в будівлі «Тарілки» пропонує останню можливість побачити модерністський інтер'єр Інституту таким, яким його задумав архітектори Флоріан Юр'єв у 1964-му році: після виставки будівлю планують повністю перебудувати і перетворити на торговельний центр.


 

«Свято скасовано!» в межах Київської бієнале 2017 – виставка кураторського об'єднання Худрада на двох майданчиках: в «тарілці» на м. Либідська (будівля Українського інституту науково-технічної та економічної інформації) і в Літературно-меморіальному музеї-квартирі П.Г. Тичини в Києві.

Учасники виставки:
Емануель Алмборг (Швеція), Бабі Бадалов (Франція), Яна Бачинська, Євгенія Бєлорусець, Леонід Войцехов, Яна Волкова, Клеменс фон Ведемайер (Німеччина), Елена Вогман (Німеччина), Анна Звягінцева, Микита Кадан, Василь Лозинський, Ларіон Лозовий, Жанна Кадирова, Володимир Кузнєцов, Юрій Лейдерман, Лада Наконечна, Деймантас Наркявічюс (Литва), Олександр Ранчуков, Влада Ралко, Група Р.Е.П., Андрій Сагайдаковський, Олександр Угай (Казахстан) , Павло Хайло, Леся Хоменко, Оля Сосновська (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь)

jpg1