21 жовтня 2018

Запуск онлайн-видання Creating Ruin

Метод Фонд спільно з Reading International
презентують онлайн-видання 
creatingruin.net
Дизайн: Лозана Росенова.

За участі Катерини Бадянової, Євгенії Белорусець, Нікіти Кадана, Івана Мельничука, Лади Наконечної, Станіслава Мензелевського, Анни Онуфрієнко, Еліаса Парвуеско, Студії 12345678910, груп ПереДвіж та Де Не Де, Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського, Анни Щербини.

Запуск онлайн-видання відбудеться 20 Жовтня о 14.00
School of Architecture, Old Library, 
London Road Campus, University of Reading, UK

creating ruin MF

Creating Ruin – колекція робіт художників та дослідників, зосереджених на питаннях минулого, які виявляють себе в ситуації руїни культурної пам’яті. Creating Ruine – зібрання автентичного та симульованого матеріалу, яке водночас є рефлексією над способами збирання й прочитування культурних архівів. Creating Ruine налаштований на дискусію щодо зв’язку творчої дії та насилля – одночасності реконструкції та конструювання минулого і теперішнього.


Метод Фонд – незалежна некомерційна організація, заснована в 2015 р., метою діяльності якої є створення платформи для розвитку і критичного осмислення теорії і практики сучасного мистецтва в Україні. Функціонує як експериментальний, самоосвітній проект, який зосереджується на пошуці нової форми інституції сучасного мистецтва. Метод Фонд ініціює неформальні освітні програми «Курс мистецтва», дослідження історії та теорії мистецтва, експериментальні виставкові проекти.
www.methodfund.org

Reading International – нова організація сучасних візуальних мистецтв, що проводить і промотує великі сольні, групові й тематичні виставки; програма подій, що включає перформанси, покази фільмів, воркшопи й лекції, а також виїзні проекти й тимчасові твори паблік-арту. Створена з ініціативи Редінгської Школи Мистетцв з Університету Редінга та підтримана різноманітними партнерами в місті, Reading International щороку проводить декілька значних проектів, де художники і куратори отримують платформу для створення нових робіт – відповідей на унікальний соціальний та історичний контекст Редінга й усього Беркширу.
www.readinginternational

За підтримки the Arts Council of England, the University of Reading, Reading Borough Council та гранту Європейського союзу в межах програми Culture Bridges.