29 жовтня 2018

Щасливі падіння. Aкторські читання та презентація книги Євгенії Бєлорусець на автостанції Поділ

4 листопада о 18:00 в залі очікування Автостанції Поділ (Нижній Вал 15А) в межах паралельної програми Донбаських студій фонду ІЗОЛЯЦІЯ відбудуться акторські читання та презентація візуально-літературної книги Євгенії Бєлорусець «Щасливі падіння», яка вийшла цього року у видавництві IST Publishing. Під час презентації можна буде почути фрагменти книги та взяти участь у її сюжетах.

anonce

У фокусі текстів цієї книги — історії жінок, що вважають себе свідками власного життя і «великої історії», що змусила їх почати подорож, змінити біографію, прочитання дійсності, місце проживання і часто — сприйняття реальності.

Сюжети пов'язані з фантастичними мареннями героїнь, що розвиваються на тлі травматичних подій в Україні, вплив яких читач знаходить у фрагментах розмов, життєвих досвідах та повсякденних ситуаціях.

Поєднання авторського тексту та зображення є характерною ознакою художньої практики Євгенії Бєлорусець. «Щасливі падіння» — місце співіснування фотографічних історій та текстових сюжетних ліній, де вони переплітаються як різні типи мовлення.

Інтерес мисткині направлений до ситуації тих, хто непередбачувано опинився на периферії, до якої непросто апелювати, а ще складніше — вчитись звідти говорити. То чи все незначне, дріб’язкове, випадкове, з чим зустрічається читач у «Щасливих падіннях», є насправді таким?

Презентація та акторські читання проходять в межах проекту «Знайдені голоси», здійсненого при підтримці Міністерства іноземних справ Німеччини.

За участю драматурга Дмитра Левицького (Київ), літературної перекладачки та редакторки книги Тетяни Баскакової (Москва). У ролі критика виступить український перекладач, філософ, культуролог і публіцист Андрій Рєпа (Київ / Черкаси). В ролі людини, що дивиться у суть того, що відбувається — український фотограф і засновник фотошколи документальної фотографії Віктор Марущенко (Київ), в ролі автора книги — художниця і письменниця Євгенія Бєлорусець

Книгу буде представляти Катерина Носко (видавництво IST Publishing). Під час презентацій сюжети будуть коментувати гості, запрошені автором та видавництвом.