14 серпня 2017

Лекція Олега Мавроматті та показ його нового фільму “Страус, Мавпа і Могила”

На лекції “Посткіно. Теорія і практика”, що розпочнеться о 19:00, Олег Мавроматті розповість про свої фільми та маніфест “Посткіно”, який написав разом із художницею Боряною Россою. 

Цей маніфест відображає їхнє захоплення культурою YouTube, що дає унікальні, не відомі раніше можливості для кіновиробництва. Маніфест пояснює, як нові технології та їхній соціальний вплив визначають те, як ми бачимо і виражаємо світ через рухомі образи. Мавроматті проілюструє лекцію кадрами зі свого нового фільму “Страус, Мавпа і Могила” (2017), фільму “Немає місця для дурнів” (2015), повністю створеного на основі відео з YouTube, а також свого найвідомішого фільму “Виродки” (2000), що став своєрідним пророцтвом щодо розвитку засобів масової інформації та суспільства в часи мобільного Інтернету та блогерства.

О 20:30 відбудеться допрем'єрний показ нового фільму Мавроматті “Страус, Мавпа і Могила”, а після – обговорення за участі виконавця головної роли Віктора Vin4 Лебедєва через Skype.

Фільм “Страус, Мавпа і Могила” – це історія відеоблогера Генадія Горіна з Луганська, життя якого існує паралельно до жахливої реальності війни. Це фільм про людей, які живуть у місцях, де йде війна – війна, про яку час від часу забувать усі: світові новини, політики та організації з прав людини. Більшість цих людей не мають іншого вибору, окрім як пристосовуватись до такого життя, десенсибілізуючись до руйнувань навколо і постійно ховаючи свої страждання у несвідомому. Часом цей прихований біль, від якого неможливо позбутися, сублімується та перетворюється на інтимні одкровення в Інтернеті та фантазії про помсту. Горін висловлює це в різноманітних жанрах – від комедії до жаху, від малюнку до магії. Його історія сповнена дивовижних казок і подій, що об'єднують реальність та мрію.

“Страус, Мавпа і Могила”, 95’, 2017
На основі оригінального блогу YouTube, створеного Genadi Gorin
Режисер і сценарист: Олег Мавроматті
Оператор: Віктор Vin4 Лебедєв
У головній ролі Віктор Vin4 Лебедєв


Олег Мавроматті – художник, представник Московського акціонізму, режисер, продюсер, влогер. Перебуває у федеральному розшуку Росії у справі художньої акції “Не вір очам”. З 2012 року живе та працює в Нью-Йорку. Має свій YouTube-канал – ultrafuturo666.

Подія відбудеться 16 серпня у Центрі Візуальної Культури (вул. Глибочицька, 44)
Вхід вільний.