21 липня 2018

Дана Косміна і Айдан Мірзаєва: з Києва в Баку і навпаки

Запрошуємо на розмову з художницями Айдан Мірзаєвою (Баку) і Даною Косміною (Київ), що відбудеться 23 липня о 19:00 в креативній спільноті IZONE.

У кінці червня художниця з Баку Айдан Мірзаєва приїхала до Києва на резиденцію, одночасно київська художниця Дана Косміна розпочала свою резиденцію в Баку. Якими їм запам'яталися Київ і Баку, міські процеси і локальні мистецькі практики? Приходьте дізнатися про враження Дани й Айдан та почути історії про Київ і Баку з двох перспектив.

37335558 10155447414317021 4678668249611632640 o

Aydan Mirzəyeva (Баку) – учасниця численних виставок, проектів і фестивалів, серед яких “24“ İslamic Arts Festival, виставки в ARTIM Project Space, YARAT Studios та інші. Працює в жанрах інсталяції, живопису, графіки, перформансу, відео і редімейду. 

Dana Kosmina (Київ) – співзасновниця відкритої групи міських інтервенцій “Пилорама”, учасниця самоорганізованої мистецької ініціативи “ДЕ НЕ ДЕ”. У 2017 увійшла до складу кураторської групи “Худрада”. Учасниця численних виставок, серед яких паралельна програма бієнале “Маніфеста 10” у Санкт-Петербурзі, 4-та Московська міжнародна бієнале молодого мистецтва, Київський Інтернаціонал – Київська бієнале 2017, фестиваль Burning Man.


Розмова відбувається в межах програми резиденцій Платформи АРТ ПРОСПЕКТ – проекту, який об'єднує мистецькі організації, художниць, художників, кураторок і кураторів із Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Узбекистану та України. 

Платформа АРТ ПРОСПЕКТ http://www.artprospect.org/ – ініціатива некомерційної організації CEC ArtsLink. Організаторами резиденцій в Україні є партнери Платформи – CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва (CCA Foundation) i Платформа міждисциплінарних практик Open Place.