26 вересня 2018

Чотири дні в дорозі / 4 Days on the Road

CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва запрошує 27-30 вересня на Поділ дослідити разом із учасниками й учасницями проекту «Чотири дні в дорозі» тему дороги в її фізичному та метафоричному смислах.

41976613 10155573178722021 4797926907167375360 n

Перебування в дорозі – один із найбільш звичних станів людини, коли ми сприймаємо рух як даність, а неможливість руху – як обмеження. Дорога – це образ подолання кордонів між «своєю» і «чужою» територією. Дороги формують нашу індивідуальну картографію, об'єднують і організовують міський простір, стають місцем зустрічі різних світів (ціннісних, фінансових, фізичних можливостей). Дороги – це і про рух, про вектори й зв'язки на дуже різних рівнях: всередині району, міста, країни й далеко за її межами.

Що таке акустична екологія і для чого потрібен звуковий архів міста? Як аудіопрогулянка може стати практикою зосередження уваги на об’єктах міста після аудіовізуальної втоми? Якою буде подорож городянки, якщо вона оминатиме всі відпочинкові локації й розваги, зосереджуючись винятково на повторюваних маршрутах в межах одного району як пасажирка й пішоходка? Як виглядає машина часу, встановлена на Подолі, і чи зреагує на неї заклопотаний мешканець міста? Чому виникає ностальгія та як ми звикаємо до нових явищ і об’єктів у публічному просторі? Чи зможе людина вирішити арифметичну задачу, якщо умова задачі містить безліч урбаністичних невідомих? 

Протягом «Чотирьох днів у дорозі» ви зможете взяти участь у 12 проектах художниць і художників із різних міст України, Азербайджану, Білорусі та Молдови й знайти відповіді на ці питання.

Основна локація фестивалю – автостанція «Поділ», де протягом чотирьох днів відбуватиметься виставкова, лекційна програма та зустрічі з художниками й художницями, які поділяться досвідами роботи над мистецькими проектами. Мапа всіх проектів, програма та розклад подій будуть невдовзі опубліковані на facebook-сторінці CCA Foundation та на сайті www.csmart.org.ua. 

Нам важливо спробувати прокласти нові уявні та реальні дороги разом із вами в цьому значущому для міста районі. Зустрінемося на Подолі 27-30 вересня!

Художниці та художники:
Елтадж Зейналов, Азербайджан, Баку
Жанна Гладко, Білорусь, Мінськ
Павел Браїла, Молдова, Кишинів
Сері/граф (Анна Іваненко та Женя Полосіна), Україна, Київ
Валентина Петрова, Україна, Київ
Діма Левицький, Україна, Київ
Катерина Возниця, Антон Приходько, Україна, Київ
Вікторія Миронюк, Україна, Коломия
Ujif_notfound [UN], Україна, Київ
Яна Бачинська, Україна, Львів
Олексій Шмурак, Олег Шпудейко, Україна, Київ
Євгеній Свистун, Україна, Київ

За додатковою інформацією звертайтеся до команди проекту за адресою info@csmart.org.ua. 


Організатор: CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва. 
Партнери: АТ «Київпассервіс», АС «Поділ», Культурно-мистецький центр НаУКМА.

Проект відбувається за підтримки CEC ArtsLink в межах проекту Арт Проспект. 

Арт Проспект – це професійний майданчик для обміну інформацією, ресурсами і практиками про мистецтво й соціальні зміни. Події в рамках проекту – паблік-арт фестивалі, резиденції, воркшопи та семінари – сприяють міжнародному обміну та співпраці. Арт Проспект – ініціатива некомерційної організації CEC ArtsLink (Нью-Йорк–Санкт-Петербург), яка просуває міжнародний діалог і розуміння через спільні інноваційні мистецькі проекти.