13 грудня 2016

Презентація нового літературного і художнього журналу

17 грудня о 17.00 у Національному художньому музеї України в місті Києві відбудеться презентація видання «Простори», оновленого журналу про літературу і мистецтво. На презентації нова редакція журналу представить його концепцію і програму.

17 грудня в Національному художньому музеї України відбудеться презентація журналу Простори. Після кількох років мовчання онлайн-платформа знов розпочинає життя з новим складом редакції. Видання планує продовжити традицію колишнього журналу – дослідження і публікації в сфері художнього перекладу. Але  насамперед у фокусі інтересів Просторів – монтаж різних художніх, критичних, текстуальних практик, де межа між зображенням, текстом, усним висловлюванням, академічним семінаром стає умовною. Темою для роботи редакції на найближчі чотири місяці стане «Одержимість», що об’єднає суспільний аналіз, мистецтвознавчі дослідження та рефлексію власних позицій редакції.

Простори говоритимуть про політику зображення, політику сьогоднішнього українського, європейського міського простору, про політичний вибір автора, що включає в сферу своєї роботи соціологію, історію, культурологію, активізм. Одна з цілей видання – відкрити територію для абсурдних, маргіналізованих текстуальних і візуальних практик, для мистецтва, літератури, що не намагаються подобатися або догодити масовому читачеві.

Під час презентації про майбутнє видання розкажуть його редактор(к)и Євгенія Бєлорусець, Микита Кадан, Юрій Лейдерман, Василь Лозинський, Лада Наконечна та інші. Будуть також озвучені редакторські пропозиції для нових авторів та перспективи розвитку видання.

Місце: Національний Художній Музей України, вул. Михайла Грушевського 6, Київ.

Час: 17.12.16  | 17:00

Контакти: prostoryred@gmail.com

Prostory presentation